Δωρεάν μεταφορικά με αγορές άνω των 100€ 

eduk8

Τηλέφωνο Παραγγελιών
2316 011012

Νικήτρια του φετινού διαγωνισμού LEGO Education Teacher Award 2018, η κυρία Κουκλατζίδου Μαρία, η οποία εκπροσώπησε τη χώρα μας στη Βοστόνη!

Η εκπαιδευτικός Μαρία Κουκλατζίδου, η οποία απέσπασε την πρώτη θέση στον διαγωνισμό Lego Education Teacher Award 2018 για την Ελλάδα, συμμετείχε στο παγκόσμιο συνέδριο της Lego Education και στο συνέδριο STEM για την εκπαίδευση που οργάνωσε το πανεπιστήμιο Tufts στη Βοστώνη των Η.Π.Α. Τα δύο συνέδρια πραγματοποιήθηκαν το καλοκαίρι του 2018. Κατά τη διάρκειά τους η Μαρία Κουκλατζίδου παρακολούθησε πλήθος ομιλιών και εργαστηρίων στοχευμένων στη ρομποτική και την αξιοποίησή της στην εκπαίδευση.

Πιο συγκεκριμένα είχε τη χαρά να γνωρίσει καταξιωμένους ανθρώπους του χώρου και καθηγητές, όπως είναι οι Ethan Danahy, Merredith Portsmore και Kristen Wendell, που με το μεράκι τους μεταλαμπάδευσαν γνώσεις και δεξιότητες σε ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στην εκπαιδευτική ρομποτική. Επίσης, οι νικητές εκπαιδευτικοί από 27 χώρες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα project τους, να επικοινωνήσουν τις ιδέες τους και να συζητήσουν με ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε οι νικητές βραβεύτηκαν και απέσπασαν τα χειροκροτήματα από τους παρευρισκόμενους.

Ξεχωριστή στιγμή του συνεδρίου ήταν οι «ιστορίες από την κοινότητα» όπου εμπνευσμένοι εκπαιδευτές μοιράστηκαν προσωπικές στιγμές /ιστορίες από τις ζωές του και περιέγραψαν με μεστό λόγο τη σημαντικότητα της εκπαίδευσης με την αξιοποίηση των παιχνιδιών της LEGO. Τα συνέδρια ολοκληρώθηκαν με την ανακοίνωση ενός νέου προϊόντος που θα κυκλοφορήσει και το οποίο δημιουργήθηκε στο CEEO του Πανεπιστημίου Tufts. Πρόκειται για το τον σχεδιασμό μιας εφαρμογής για tablet η οποία επιτρέπει τη συνεργασία, τη λήψη αποφάσεων και το χτίσιμο της γνώσης.

 

Το 2018 ξεκίνησε δυναμικά με έναν νέο εκπαιδευτικό διαγωνισμό που ήρθε στην Ελλάδα για πρώτη φορά από την Eduk8. Ένας διαγωνισμός που σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους δεν απευθύνεται σε παιδιά, αλλά σε ενήλικες, σε δάσκαλους και καθηγητές που θα συνδέσουν το όνομά τους με την καινοτομία στη σύγχρονη εκπαίδευση και όλα αυτά σε παγκόσμια κλίμακα!

Σκοπός του διαγωνισμού είναι να αναδειχτεί από κάθε χώρα ένας εκπαιδευτικός ο οποίος στη συνέχεια θα διεκδικήσει το βραβείο του καλύτερου δασκάλου-καθηγητή στον κόσμο στο LEGO Education Symposium το οποίο πραγματοποιείται κάθε χρόνο.

Για τη χώρα μας η LEGO Education επέλεξε ως επίσημο διοργανωτή την Eduk8 η οποία δείνει  τη δυνατότητα σε έναν δάσκαλο ή καθηγητή δημόσιου/ιδιωτικού σχολείου να διεκδικήσει το Teacher Award !  Ένας εκπαιδευτικός λοιπόν κερδίζει κάθε χρόνο ένα ταξίδι στη χώρα πραγματοποίησης του συνεδρίου με καλυμμένα τα έξοδα μεταφοράς ,διαμονής και συμμετοχής στα συνέδρια, από την Eduk8, ώστε να παρευρεθεί στο LEGO Education Symposium του κάθε έτους. 

EL TeacherAward Email Launch HeaderImage 2018 Email

Γιορτάζοντας την αριστεία των εκπαιδευτικών

Στην Eduk8 γνωρίζουμε με τι πάθος και αφοσίωση διδάσκετε τα μαθήματα STEM. Η αφοσίωσή σας δίνει ζωή στα μαθήματα και έμπνευση στην επόμενη γενιά των μηχανολόγων και των επιστημόνων. Τώρα θέλουμε να ανταμείψουμε τις προσπάθειές σας.

Ο διαγωνισμός LEGO Education Teacher Award αποτελεί τον εορτασμό της καινοτόμου διδασκαλίας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση σε όλο τον κόσμο. Για να λάβετε μέρος, απλώς δείξτε μας πώς χρησιμοποιείτε τα τουβλάκια LEGO® για να ενισχύσετε τα μαθήματά σας. Όσο πιο δημιουργικά, πρωτότυπα και προτρεπτικά, τόσο το καλύτερο!

Αναμένουμε το θέμα για το 2019 και θα σας κρατάμε όλους ενήμερους!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συνέδριο που πραγματοποιήθηκε  στο Tufts University και το LEGO Education Symposium πατήστε εδώ.